Ide uz vrućine. Kao
ručak ili večera.Toplo ili hladno. Jako ukusno.
Sastojci:
- oko 800 gr tikvica (tri srednje otprilike)
- 2 jaja
- 2 kašike prezle
- 1 prepuna kašika kisele pavlake
- 125 gr sira ( feta ili slično)
- kašika -dve maslinovog ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- malo belog luka, u prahu ili svež
- 10-ak listića svežeg bosiljka ( ili malo mirođije)
- malkice mocarele za narendati odozgo, ili nekog kačkavalja, a može i susam
- maslac za podmazivanje
Priprema:
Tikvice ogulite i
izrendajte, posolite, izmešajte pa ostavite u cediljci pola sata-sat da puste vodu.
Zatim uključite rernu
na 180 C da se zagreje. Za to vreme umutite jaja, sir, pavlaku, maslinovo ulje.
Rukama zahvatajte
tikvice, dobro iscedite i spuštajte u fil. Dodajte prezle, prašak za pecivo,
beli luk i sitno seckani bosiljak. Dobro izmešajte i sipajte u vatrostalnu
činiju u koju ste stavili papir blago podmazan maslacem. Narendajte malo
mocarele odozgo, možete posuti i sa susamom.
Pecite dok ne požuti,
oko pola sata.
Recept sam našla na
blogu "Kuvar za početnike"...ne mogu trenutno da ga nađem tamo, pa nema linka
Ovo mi je super, tikvice volim ali nikad ih neznam iskoristiti osim u musaki, ili grilovane ili ustipcima , ovo obavezno probavam
ReplyDeleteJa sam recept nnasla trazeci neki za ustipke.Odusevim se jer nije masno.
Delete