Zdrava poslastica (
bar za moje shvatanje zdravog). I brza. Uz kuglu sladoleda. Neko bobičasto
voće. Ili voćni preliv. Hm, deca nisu bila oduševljena. Mali su još uvek...
Sastojci:
- 180 gr crne čokolade ( što kvalitetnije, sa što većim procentom kakaoa)
- 7 jaja
- 140 gr maslaca
Priprema:
Čokoladu istopite na
pari. pred kraj dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi.
Odvojite belanca i
žumanca. Umutite belanca u šam. zatim umutite žumanca i postepeno dodajte u
ohlađenu smesu od čokolade i maslaca.Na kraju lagano varjačom umešajte belanca
dok se ne dobije ujednačena smesa.
U kalup za tortu ili
pogodnu posudu prečnika oko 24 cm stavite papir za pečenje, premažite maslacem
i ulijte čokoladnu smesu. Taj kalup stavite u neki veći u koji ćete uliti do
pola vodu.
Pecite u rerni zagrejanoj
na 130 C oko pola sata. Probajte čačkalicom.
Recept sam pronašla u
časopisu "Bakini slatkiši", poslala ga je Radoslava Ilić iz Bele
Palanke.
No comments:
Post a Comment