Thursday, February 6, 2020

Pita sa višnjama





Sastojci:

1 kg višanja ( ako su zaleđene, po odleđivanju dobro ocediti)
500 gr kora za pitu, tankih
šećer
ulje
gustin

Priprema:

Kore prebrojati i podeliti, otprilike ih bude ukupno 15, odvojiti po 3 kore, za pet rolata. Višnje podeliti na 5 jednakih delova.
Prvu koru posuti 1 kašikom ulja i razmazati, a zatim i jednom punom kašikom šećera.
Preko nje staviti drugu koru i ponoviti isto.
Preko druge kore staviti treću koru, višnje rasporediti po polovini kore, posuti sa dve pune kašike šećera i 1 kašičicom gustina. Uviti u rolnu uz savijanje bočnih krajeva unutra.
I tako 5 puta. 
Stavljati u pleh postavljen pek papirom. Četkicom premazati kore sa emulzijom ulja i vode (2 kašike vode, 4 kašike ulja)
Peći na 200 C, 10-15 minuta pa smanjiti na 180 C i dopeći do zlatno žute boje.
Ohlađeno posuti šećerom u prahu.





1 comment: