Sastojci:
1 kg višanja ( ako su
zaleđene, po odleđivanju dobro ocediti)
500 gr kora za pitu,
tankih
šećer
ulje
gustin
Priprema:
Kore prebrojati i
podeliti, otprilike ih bude ukupno 15, odvojiti po 3 kore, za pet rolata. Višnje
podeliti na 5 jednakih delova.
Prvu koru posuti 1
kašikom ulja i razmazati, a zatim i jednom punom kašikom šećera.
Preko nje staviti
drugu koru i ponoviti isto.
Preko druge kore
staviti treću koru, višnje rasporediti po polovini kore, posuti sa dve pune
kašike šećera i 1 kašičicom gustina. Uviti u rolnu uz savijanje bočnih krajeva unutra.
I tako 5 puta.
Stavljati u pleh postavljen pek papirom. Četkicom premazati kore sa emulzijom
ulja i vode (2 kašike vode, 4 kašike ulja)
Peći na 200 C, 10-15
minuta pa smanjiti na 180 C i dopeći do zlatno žute boje.
Ohlađeno posuti
šećerom u prahu.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete