Sa bloga Jekin kapric...
Sastojci:
Za testo
1 kg brašna ( sve belo, ili npr. 150-200 gr integralno, ostatak belo)
pola kesice
praška za pecivo
1 suvi kvasac
2 dl mleka
2 dl jogurta
2 dl vode
1 dl ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
Za premaz:
150 gr maslaca
200 gr krem sira (Sirko, ABC ili sličan)
1 kašičica soli
Za odozgo:
žumance, 2-3
kašike ulja, susam, curekot
Priprema:
Prosejati brašno, pomešati sa praškom za pecivo i
suvim kvascem, te šećerom i solju. Smlačiti mleko, dodati u njega jogurt, ulje,
vodusve sobne temperature. Postepeno dodavati u brašno i mesiti mikserom sa
nastavcima za testo. Umešeno testo poklopiti i ostaviti na toplom 40-45 minuta
da nadođe.
Razvući testo u pravougaonik, prst debljine, npr 60x40
cm. Pomešati sve sastojke za premaz, pa četkicom premazati testo. Iseći testo na trake iste širine, npr na 7-8 traka. U tepsiju prečnika oko 30 cm
staviti papir za pečenje. Prvu traku umotati u puž i staviti u centar tepsije.
Ostale trake lagano obmotavati oko tog centralnog puža u krug, sa nafilovanom
stranom unutra, ka centru, lepeći ih jednu za drugu bez pritiskanja. Premazati žumancetom
sa malo ulja i posuti semenkama.
Peći na 200 C dok ne porumeni.
Sjajna, moram probati.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete