Ovu paštetu sam prvi
put primetila na meniju u vrtiću. Državnom. Stvarno se trude, u našim uslovima
koji su opštepoznati, da najmlađima ipak ponude što zdravije i kvalitetnije obroke.
Nema kupovnih pašteta...viđam ovaj namaz, namaz od tunjevine. Nema viršli,
salama. Nema onog najgoreg. Još se samo margarin provlači. Valjda neće dugo.
I znala sam da mora biti dobra. Prste da
poližeš.
Sastojci:
- 200 gr čvaraka
- 2 jaja
- 150 gr sirnog namaza ( ABC, Sirko)
- 1 puna kašika "Dukatosa"-grčkog jogurta
- 1 kašika senfa
- 2 čena belog luka
- 2 kosela krastavca srednje veličine
- malo soli
Priprema:
Jaja skuvati -tvrdo.
Neka se prohlade. Sitno iseckati beli luk. Sve sastojke ubaciti u blender i
dobro izblendati, uz povremeno mešanje mase, da se sve ravnomerno pretvori u
gusti namaz.
Pre konzumacije
ostaviti u frižideru par sati.
Umesto sirnog namaza
i "dukatosa" možete staviti 2 dl kisele pavlake.
Preporučujem
serviranje sa malo sveže mlevenog crvenog bibera. Za odrasle.
Sad se javljaš kad sam pojela čvarke. Šalim se ima još malo ali sad nisam kod kuće, kod mojih sam a oni imaju čvarke ali nemaju blender. Moraće da sačeka dok se ne vratim u svoju kuhinju.
ReplyDeleteZvuci odlicno; eh, ...ali nabaviti cvarke ovdje - skoro nemoguce!
ReplyDeleteEh, ne znaju tamo sta je dobro...mozda ce se neko setiti da ih uvozi,napravio bi posao...
DeleteOdlicno izgleda ova pasteta. Sve pohvale za ekipu iz vrtica koja se trudi da decica imaju sto kvlaitetnije obroke.
ReplyDeleteE imamo cvarke i to domace :)... Ovo nam je trebalo, sjajno izgleda :)
ReplyDeleteProbajte obavezno!
DeleteMeni je ovu pastetu pravila mama kada sam bila mala! Jako sam je volela!
ReplyDeleteSad sam porasla pa ne jedem meso ali si me bas podsetila na detinjstvo u momentu:)