Naše novogodišnje
bombice... Sto mu gromova, ali nije bilo šanse da trpeza ne bude kompletna i
ove godine...
Sastojci:
- 250 gr spekulas keksa ( mi smo koristili „Bambijev“)
- 100 gr blanširanog badema
- 100 gr mlečne čokolade ( u originalnom receptu ide bela, mada, koju god stavite, biće dobro)
- 2 kašike tečnijeg meda
- 150 ml slatke pavlake ( nikako biljna...samo „Imlekova „ kravica dolazi u obzir)
- malo mlevene plazme, oraha ili lešnika za valjanje
Priprema:
Bademe potopite u
vrelu vodu na par minuta, pa oljuštite kožicu istiskivanjem. Ili, kupite već blanširane, kao mi ovaj put.
Ubacite ih u
blender,, zajedno sa keksom i sitno sameljite.
Slatku pavlaku
zagrejte na ringli, ne treba da ključa, pa ubacite izlomljenu čokoladu, mešajte
dok se ne istopi, na kraju dodajte med i izmešajte dobro.
Ovu tečnu smesu
ulijte u keks i bademe, izmešajte dobro, da se sjedini i ostavite na pola sata –
sat u frižider.
Vadite kašičicom po
malo mase, napravite manje bombice, uvaljajte u mlevenu plazmu i smestite u
papirne korpice.
Divne su bile....Gostili smo se ceo dan :)
ReplyDeleteBash su bombasticne!...Sretna Nova godina!
ReplyDeleteSrecni praznici i puno poljubaca i lepih receptica u Novoj godini!:)))
ReplyDeleteХвала, и теби исто желим!
Delete