Volite mak, jede vam se nešto
slatko, i to što pre? Preporučujem ovo...zabavne, zrnaste strukture, jednostavan,
neodoljiv uz šolju hladnog mleka.
Sastojci:
- 2 čaše mleka
- 2 čaše šećera
- 2 čaše nemlevenog maka
- 3 čaše brašna
- 1 čaša ulja
- 1 vanilin šećer
- pola praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Ništa jednostavnije...dodavati u
tečne suve sastojke, sve dobro izmešati, može i mikserom kratko. Peći u
maslacem podmazanom plehu, na 180 C, rernu prethodno zagrejati. Gotovo je kada
dobije zlatnu boju....probati čačkalicom. Kada se prohladi posuti šećerom u prahu i
seći na kocke. Najukusniji je kada se sasvim ohladi.
Ja sam koristila čašu od 2 dl, i
pleh od nekih 18x30 cm...
Možete ga praviti i od mlevenog maka, ali ne uzimajte one gotove smese u kojima je sa makom i šećer i začini...
Samo kad je brzo :)
ReplyDeleteObožavam ovakve biskvite od maka! :)
ReplyDeleteOvo bi moj muž obožavao, on jako voli mak
ReplyDeleteDali idu jaja u ovaj recept?
ReplyDelete