Neznam kako vama, ali meni čorba,
sa dobrim domaćim hlebom i salaticom dođe pun obrok. Baš ih volim. I stalno sam
u potrazi za novim idejama. Ovo je još jedna super brza, jednostavna i ukusna
čorbica koja se ,definitivno, useljava u moju kuhinju. Majčina dušica je ovde
neizostavna, daje "ono nešto".... Zahvaljujem Donni Hay.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šalot luk ( može i pola belog dela manjeg praziluka, ili koji god imate, neće smetati)
- oko 80 gr pancete,seckano na sitne kockice
- 1 kašičica majčine dušice
- 150 gr crvenog sočiva
- 1,3 L pilećeg ili povrtnog bujona...može i kocka...ova
- so po ukusu
Za serviranje:
- kisela pavlaka
- crveni biber
Priprema:
U šerpi na maslinovom ulju
propržite luk i pancetu nekoliko minuta.Dodajte oprano sočivo,bujon i majčinu
dušicu.. Kada proključa, smanjite vatru na sasvim laganu i neka se poklopljeno
kuva oko 20 minuta, dok se sočivo ne raskuva.
Pri serviranju u svaki tanjir,
preko čorbe stavite po kašiku kisele pavlake i malo crvenog bibera.
Mmmm, bas je dobra, taman da nas fino ugreje... volim da dodam i malo sargarepe i ostale zeleni za supu, sve sitno iseckano, moze i cesanj belog luka, nista lepse od tople corbice u zimsko vreme.:))
ReplyDeleteDivna corbica...sram me bilo, nikako da kuvam to crveno socivo, mesecima mi cuci u spajzu, ce se nateram...
ReplyDeleteMima, sjajna namirnica...probaj ovo....krajnje jednostavno...
DeletePrelepa čorba.Još jedan lep recept za akolekciju čorbi koje stalno jedemo.
ReplyDeleteDraga Mirjana da iskoristim priliku d ate pozovem na Nagradnu igru Tradicionalno Srpski koja je u toku na mom blogu I traje do kraja Februara
Nagrade su lepe I ima ih tri.Recepte ocenjuje tročlanižiri u kome nisam ja.
Možwš za prijavu koristiti već objavljeni recept koji odgovara toj temi pa je sasvim lako.
Sve informacije kakoi gde možeš videti ovde
http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
Ovo naravno važi I za tvoje čitaoce.Pozdrav
Hvala, sad cu svratiti do tebe, pa ako ukradem vremena....
Delete