Thursday, February 20, 2014

Crveni mafini




E, ovo je nešto dekorativno a jednostavno, izgleda odlično kao posluženje za goste. Ako spadate u one koji još imaju zalihu ajvara možete probati. Ovo je ,inače, onaj čuveni Jelenin... Uopšte ne umem da objasnim kako je ova tegla preživela do sada...I ukusno je, ne brinite.
A pleteni ceger (Naky handmade), mutilica i modla za mafine su poklončić od Grneta. Pre izvesnog vremena mi je takooo  ulepšala dan...i evo uslikala sam. Male stvari sreću tvore.
Ako još uvek ima nekoga ko nije svraćao na divan blog ove divne žene, izvolte...

Sastojci:

  • 150 gr ajvara
  • 3 jaja srednje veličine
  • 100 gr sira ( ja sam stavila fetu)
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 300 gr mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so po potrebi
  • 2-3 mlada crna luka


Priprema:
Pomešajte ajvar, ulje jaja i izmrvljeni sir. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa umešajte u prethodnu smesu.
Iseckajte mladi luk na kolutove i umešajte u smesu.
Pecite u kalupima za mafine, preporučujem silikonske, u rerni zagrejanoj na 180 C,oko 35 minuta.
Najbolje ih je pojesti istog dana.


Recept je iz knjige " Maštovit svet slatkiša i peciva" Dr Oetker




No comments:

Post a Comment