Klasika.
Sastojci:
(mere su okvirne, prilagodite svojim potrebama)
- 5-6 telećih šnicli
- 1 veći praziluk
- goveđi bujon (može i od kocke)
- malo brašna za uvaljati
- so
- beli luk u prahu-pola kašičice
- malo bibera
Priprema:
Šnicle isecite što tanje.Uvaljajte u brašno (ovaj deo
nije obavezan), pa propržite sa obe strane na vrelom ulju. Posolite dobro tek kada
ovo završite i izvadite ih strane.
Na istom ulju propržite praziluk i dodajte propržene
šnicle. Nalijte bujon da ogreznu, na ovu količinu oko 2,5-3 dl. Dinstajte oko
sat, sat i po skoro sasvim poklopljeno,da šnicle sasvim omekšaju, a tečnost usahne. Pred
kraj dodajte beli luk i biber i dosolite po ukusu.
Služite uz pire ili kus kus.
Ovo sutra spremam, taman izvadila telece snicle za rucak kad ova divotica :).... Javljam utiske..
ReplyDeleteJa uvek kad vidim recept sa šniclama preksačem,ne volim one tanke izmučeno izlupane koamde mesa.Ovd eudjoh za tvoj najnoviji recept I videh ovo.Fantastično Podelila oba na mojoj Facebook stranicihttps://www.facebook.com/volimonet.kuvar
ReplyDelete