Wednesday, March 19, 2014

Teleće šnicle sa prazilukom




Klasika.


Sastojci:

(mere su okvirne, prilagodite svojim potrebama)
  • 5-6 telećih šnicli
  • 1 veći praziluk
  • goveđi bujon (može i od kocke)
  • malo brašna za uvaljati
  • so
  • beli luk u prahu-pola kašičice
  • malo bibera

Priprema:
Šnicle isecite što tanje.Uvaljajte u brašno (ovaj deo nije obavezan), pa propržite sa obe strane na vrelom ulju. Posolite dobro tek kada ovo završite i izvadite ih  strane.
Na istom ulju propržite praziluk i dodajte propržene šnicle. Nalijte bujon da ogreznu, na ovu količinu oko 2,5-3 dl. Dinstajte oko sat, sat i po skoro sasvim poklopljeno,da  šnicle sasvim omekšaju, a tečnost usahne. Pred kraj dodajte beli luk i biber i dosolite po ukusu.
Služite uz pire ili kus kus.   


2 comments:

  1. Ovo sutra spremam, taman izvadila telece snicle za rucak kad ova divotica :).... Javljam utiske..

    ReplyDelete
  2. Ja uvek kad vidim recept sa šniclama preksačem,ne volim one tanke izmučeno izlupane koamde mesa.Ovd eudjoh za tvoj najnoviji recept I videh ovo.Fantastično Podelila oba na mojoj Facebook stranicihttps://www.facebook.com/volimonet.kuvar

    ReplyDelete