Ovu granolu iz kućne radinosti dajem deci bez griže
savesti. A i sebi. Ničeg suvišnog u njoj. Odlična uz hladno mleko, jogurt ili
voćni jogurt. Hvala Džejmi Olivere!
Sastojci:
- 200 gr ovsenih pahuljica
- 150 gr mešavine orašastih plodova po želji, nepečenih ( ovde : orah, lešnik, badem)
- 50 gr mešavine semenki po želji (ovde: pinjole, susam, bundevine i suncokretove semenke-sirovo)
- 50 gr kokosovog brašna ( vredi probati i sa listićima)
- 1 kašičica cimeta u prahu
- 150 gr sušenog voća, poželjno da nije kandirano ( ovde: kajsije, suve višnje i svetlo suvo grožđe)
- 5 kašika tečnog meda
- 5 kašika kokosovog ulja-rastopljenog ( može i maslinovo, ali sa kokosovim je aroma neopisiva...)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. Pleh obložite papirom.
U pleh stavite ovsene pahuljice, orašaste plodove,
kokos, cimet, mešavinu semenki. Pomešajte. Razmutite tečni med i kokosovo ulje
i pospite svuda po smesi, pa opet promešajte. Stavite u zagrejanu rernu i
pecite 30 minuta, s tim što na svakih 5 minuta treba masu promešati malo i opet poravnati.
Kad
granola porumeni prohladite, ubacite seckano suvo voće i ohladite do kraja. Služite sa hladnim mlekom, jogurtom ili voćnim jogurtom. Potrebno je da odstoji par minuta potopljeno pre konzumacije .
Čuvajte u zatvorenoj kutiji do 2 nedelje.
Prava bomba minerala i vitamina... i ja često sebi za doručak spremam musli ali sa jogurtom sa minimumom masnoće i tu dodajem voće po želji, susam, laneno seme, cimet, đumbir i sl.
ReplyDeleteThis waas lovely to read
ReplyDelete