Ove vafle su mekane, delikatne penaste strukture. A
aparat za vafle jedna stvarno korisna kuhinjska sprava...
Sastojci:
- 80 gr maslaca
- 50 ml meda
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 80 gr mekog brašna
- 80 gr mlevenih badema
- pola kašičice praška za pecivo
- 125 ml mleka
- 125 ml jogurta
- limunova korica ( samo ako imate neprskani limun)
Priprema:
Maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi izmutiti
sa medom i šećerom. Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg. U
umućeni maslac dodati jedno po jedno
žumance.Postepeno dodati brašno,mleveni badem i prašak za pecivo. pomešati.
postepeno dodati jogurt, mleko i limunovu koricu. Umešati lagano varjačom sneg
od belanaca
Peći u aparatu za vafle, ohladiti na žici.
Recept je odavde...
Svidja mi se da je bademovo brasno zamijenilo polovinu bijelog, vidjela sam i recept sa samljevenim zobenim pahuljicama isto. Bezbroj novih kombinacija.
ReplyDeleteZanimljive, treba probati. Ovo je nešto što prolazi kod dece...
ReplyDelete