Tuesday, December 23, 2014
Friday, December 19, 2014
Wednesday, December 10, 2014
Friday, December 5, 2014
Zemičke sa mladim lukom, žalfijom i majčinom dušicom
U hladno subotnje jutro nije loše biti u toploj
kuhinji uz finu muziku...a još kad iz rerne zamiriše...
Recept je iz knjige Lorejn Paskal "Zdravije izrerne".
Wednesday, December 3, 2014
Kolač od bundeve sa integralnim brašnom
Pomalo neobičan kolač koji me je potpuno osvojio.
Kako vreme prolazi, sve je ukusniji, tako da je
potrebno da vam pretekne bar do sutradan da bi vas potpuno očarao. Inače, u
poslednje vreme tragam za što zdravijim poslasticama, a ovaj se potpuno uklapa.
Količinu šećera možete slobodno smanjiti na četvrtinu šolje, ili još manje ako
ste navikli jer bundeva je sama po sebi obično dovoljno slatka.
Friday, November 28, 2014
Ćušpajz od kelja
Sastojci:
- pola glavice kelja
- 3 šargarepe
- 3 manja krompira
- 50-100 gr dimljene slanine
- so ( može se staviti "Alnatura" kocka)
- pola kašičice kima
- 2 l vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica aleve paprike, slatke
- po potrebi , kašika dve gustina
Priprema:
Kelj operite, odstranite tvrde delove i naseckajte na
kockice veličine zalogaja. Šargarepu isecite na kolutove, krompir na kockice.
Slaninu iseckajte na sitne kockice. Sve stavite u šerpu, nalijte sa vodom,
dodajte kim i promešajte. Kuvajte
poklopljeno dok povrće ne omekša, pola sata do 45 minuta.
Pred kraj posolite, ubacite kocku.
U lonče stavite maslinovo ulje, seckani beli luk i
alevu papriku pa stavite na ringlu i lagano zagrevajte. Kada zamiriše ulijte u
ćušpajz.
Ako vam se čini retko razmutite u malkice hladne vode
gustin i uspite u ćušpajz ,pa sve prokuvajte još desetak minuta.
Friday, November 21, 2014
Zdravi keks od rogača
Receptic je odavde.
Ništa suvišno u njima. Predivni u svojoj jednostavnosti. I tako specifično
aromatični.
Subscribe to:
Posts (Atom)