Ovaj recept je moja ulaznica za blogersku igricu „Ajme, kolikonas je!“, pošto nam je Jovanka Baštovanka za septembar zadala jednu pravu
septembarsku temu....GROŽĐE...
Sastojci:
- 125 gr maslaca
- 250 gr brašna, mekog
- 1 prašak za pecivo
- 75 gr šećera od šećerne trske ( žuti)
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 150 ml mleka
- 100 gr marcipana
- 250 gr grožđa
- šećer u prahu za posip
Priprema:
Rernu uključite na 200 C.
Maslac rastopite i ostavite da se prohladi.
U činiju sa poklopcem ( mora sjajno da dihtuje) stavite
brašno,prašak za pecivo,šećer i vanilin šećer.Dodajte jaja,maslac koji ste
istopili,i mleko. Činiju dobro zatvorite i mućkajte snažno na sve strane30-ak
sekundi.
Otvorite i skinite sadržaj sa strana, te malo promešajte da se
sve sjedini.
Narendajte marcipan na krupno rende i dodajte,pa opet
izmešajte.
Sipajte u modle za mafine. Najbolje u silikonske, ako su
obični, podmažite ih i pospite brašnom.
Grožđe oprati, prosušiti
papirnim ubrusom i bezopasnom iglom ili kako vam je već zgodno povaditi
koščice.
U svaki mafin utisnuti 3-6 zrna grožđa, zavisi od veličine
grozda.
Staviti u zagrejanu rernu, peći oko 25 minuta. Kad se prohladi
izvaditi iz modli i posuti prah šećerom.
IZVOR: “Dr.Oetker-500 novih recepata za peciva”
Izgleda da samo u tim silikonskim kalupima se dobije taj donji lijepi dio muffin-a, zar ne? Radio sam ih dosada u klasičnim kalupima i u košaricama no to nikada nije bilo to, dok sa silikonskima nisam još. Super izgledaju. :)
ReplyDeleteMeni su silikonski kalupi bez konkurencije, od kad sam prvi put nešto u njima napravila, ove sam druge izbacila iz upotrebe...
DeleteČim je sa marcipanom - biće isprobano! :) Obožavam ga! Dodatno mi je zanimljivo što su sa svežim grožđem, nisam ga nikada stavljala u kolače. Jako lepo izgledaju!
ReplyDeleteHvala!
DeleteDivni su...
ReplyDeleteTesto je jako fino, sledeci put cu dodati malo soka od limuna, mislim da bi sa malo kiselkastog ukusa bili stvarno savrseni...
Delete