Sastojci:
2 kašike maslinovog
ulja
3-4 čena belog luka
Oko 700 gr cukini
tikvica
1 kašika koncentrata
paradajeza
1 l pilećeg bujona
150 gr krem sira ( ja
sam koristila ABC)
oko 2 kašike svežeg
vlasca (ili peršuna) i još malo za serviranje
so, biber
Priprema:
U šerpu stavite
maslinovo ulje i sitno seckani beli luk i na tihoj vatri zagrevajte dok luk ne
zamiriše. Dodajte cukini seckan na kolutove i koncentrat paradajeza i propržite
uz mešanje još koji minut.
Dodajte pileći bujon,
neka provri pa smanjite vatru i poklopljeno kuvajte još oko 15 minuta, dok
cukini ne omekša.
Sklonite sa vatre, i štapnim mikserom izmiksajte do glatke konzistencije. Dodajte krem sir i
opet izmiksajte da se potpuno sjedini.
Vratite na vatru,
dodajte so i biber po ukusu,kao i vlasac i pustite da dođe skoro do ključanja.
Sklonite sa vatre i
ostavite poklopljeno do serviranja.
Super je, moze li druga vrsta tikvica?
ReplyDeleteMoze, moze...
Delete