Ovo i nije recept , već
više ideja za ručak. Jako je ukusno, ko ne zna šta jede, obično pomisli da se radi o
teletini ili piletini.
Dakle:
Pečurke bukovače u
količini koja vam je potrebna
(malo im skratite
drškice da budu što ravnije, operite, prosušite papirnim ubrusom)
Posolite. Uvaljate u
brašno. Pa u jaja. Pa u prezle pomešane sa susamom. Ispržite na vrelom ulju.
Odlično idu uz kupus
salatu.
Voljela bih zagristi...volim sve gljive!
ReplyDeleteHa, ha, samo izvoli. Ja se usudjujem da jedem samo one koje je nemoguce zameniti sa otrovnim...
DeleteI ja ih koristim u ishrani,u nekom gulasu, rizotu... ali nisam probala pohovane.
ReplyDeleteJela sam kod Goce slicno pre par godina...zaista je ukusno, odusevila sam se... Nemama naviku da spremam pecurke, retko i sampinjone, mislim da cu sada definitivno probati ovako :)...
ReplyDeleteProbaj, sasvim je dobro, ponekad, kad vise ne znas sta ces....a i zacas je gotovo...
ReplyDelete