Imate jedno sasvim obično, mirno,
zimsko prepodne. Nekim čudom
bez obaveza. Sa snegom koji veje, naravno. Skuvali ste dobar čaj ,
listate omiljeni časopis i fali vam samo o kolač koji odgovara ovoj slici….
Mene je osvojio jednostavnošću. Punog, masivnog ukusa, osvežen blagom aromom limuna, zanimljive teksture. Mislim da bi ga malo veća kolicina limunovog soka učinila još boljim.
Moju troipogodišnju ćerku osvojio je samo u prvom trenutku kada je smazala veliko parče sa šoljom mleka. Posle ga je zaobilazila, valjda zbog bobica maka. Preselio se na " Nećejede" listu, pored supe sa peršunom, peciva sa susamom....Šta da se radi.
Mene je osvojio jednostavnošću. Punog, masivnog ukusa, osvežen blagom aromom limuna, zanimljive teksture. Mislim da bi ga malo veća kolicina limunovog soka učinila još boljim.
Moju troipogodišnju ćerku osvojio je samo u prvom trenutku kada je smazala veliko parče sa šoljom mleka. Posle ga je zaobilazila, valjda zbog bobica maka. Preselio se na " Nećejede" listu, pored supe sa peršunom, peciva sa susamom....Šta da se radi.
2 caše mekog brašna
1 kesica praška za pecivo
prstohvat soli
3 kašike nemlevenog maka
120 gr maslaca
1 čaša šećera
1/2
čaše
slatke pavlake ( neumućene )
rendana kora od dva limuna
4 jaja
¼ čaše ulja
2 kašike soka od
limuna
1 kesica vanilin
šećera
2 kašike džema od
kajsija
Pomešaj brašno, prašak
za pecivo i so. Dodaj mak.
U posebnoj činiji dobro umuti maslac sa
šečerom, vanilin šećerom, slatkom pavlakom i limunovom koricom.Dodaj i umuti
jedno po jedno jaje, a zatim i ulje i limunov sok. U ovo dodaj mešavinu sa
brašnom i makom i sjedini u masu bez
grudvica.Sipaj u modlu obloženu
papirom za pečenje, peci u rerni prethodno već zagrejanoj na 180 stepeni oko
50 minuta, odnosno dok čuvena čačkalica ne pokaže da je gotovo.
No comments:
Post a Comment