Želite nešto neodoljivog ukusa, veoma zanimljivog rusticnog izgleda, kao stvoreno za posluženje na proslavama, a da se priprema brzo i krajnje jednostavno? Na pravom ste mestu!
Na ovaj recept sam nabasala pre par godina na
Coolinarici, autor je Mosulu. Od tada sam ga pravila nebrojeno puta.
Jako je
dobar, i imam utisak da je , potpuno neopravdano, prošao prilično nezapaženo.
Zato ga ovde prenosim u originalu , samo sam naziv izmenila prema svom ukusu,
ostalo su nijanse...
Sastojci:
80 gr pancete
80 gr ćurećih prsa
150 gr sira gruyere (ili drugog kačkavalja po želji)
4 jaja
50 ml maslinovog ulja
250 gr mekog brašna
1 prašak za pecivo
100 ml suvog belog vina
150 gr maslina-zelene punjene paprikom
prstohvat šećera
Priprema:
Pancetu i ćureća prsa narežite na kockice, gruyere
izrendajte na krupno.
Jaja i maslinovo ulje umutite mikserom. Postepeno
dodajte brašno sa praškom za pecivo, šećer,belo vino. Na kraju dodajte sir,
cele masline, ćureća prsa i pancetu.
Testo izlijte u kalup za hleb, ne duži od 30 cm, obložen
papirom za pečenje.
Kalup stavite u hladnu rernu, uključite na 150 C i
pecite oko 50 minuta, dok ne dobije zlatnožutu boju.
Uh, Mirjana ovaj hleb je divan. :)
ReplyDeleteZoko, izvoli na degustaciju...
ReplyDelete