Još jedan recept za keks iz kolekcije omiljenih. Po
jednostavnosti sastojaka i načina
pripreme teško je naslutiti koliko su posebni. A jesu. Dakle...spremite sebi
nešto fiiino za grickanje uz popodnevnu kaficu. Priznajem, ja tih par komada sakrijem
od deteta, pa i ja imam dušu.
Sastojci:
- 100 gr maslaca
- 100 gr šećera od šećerne trske
- 1 dl slatke pavlake ( neumućena)
- 200 gr integralnog pšeničnog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- pola kesice vanilin šećera
Priprema:
Rernu odmah uključite
na 200 C i spremite pleh sa papirom za pečenje.
U šerpicu stavite
maslac i šećer od šećerne trske i zagrevajte lagano dok se šećer ne istopi.
Onda dodajte slatku pavlaku i po potrebi još otopite da se sve sjediniu tekuću
masu.
Sklonite sa vatre i
neka se malo prohladi-do 5 minuta. Dodajte brašno u koje ste prethodno umešali
prašak za pecivo i vanilin. Mešajte da se sjedini u glatku masu.
Dok je toplo
izrađujte kekse, preporučujem da između dlanova oblikujete male deblje
valjke..kao prste.
Pecite kratko, oko 10 minuta.
Čim imaju karamel u nazivu, sviđaju mi se... :)
ReplyDeletenasmeja me za keksiće, ovo bi se možda dopalo mom malom nećejedu :)
ReplyDeleteI ja kao Miki...cim je karamel tu sam !!
ReplyDeleteZaista zvuče posebno, moram probati...
ReplyDeleteI ja sam tu, karamel mi je omiljeni ukus :-)
ReplyDeleteMmmm, koliko ljubitelja karamela! Javljajte utiske,ako nije problem..
ReplyDelete