Wednesday, May 22, 2013

Karamel keks




Još jedan recept za keks iz kolekcije omiljenih. Po jednostavnosti sastojaka i načina pripreme teško je naslutiti koliko su posebni. A jesu. Dakle...spremite sebi nešto fiiino za grickanje uz popodnevnu kaficu. Priznajem, ja tih par komada sakrijem od deteta, pa i ja imam dušu.


Sastojci:

  • 100 gr maslaca
  • 100 gr šećera od šećerne trske
  • 1 dl slatke pavlake ( neumućena)
  • 200 gr integralnog pšeničnog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola kesice vanilin šećera

Priprema:

Rernu odmah uključite na 200 C i spremite pleh sa papirom za pečenje.
U šerpicu stavite maslac i šećer od šećerne trske i zagrevajte lagano dok se šećer ne istopi. Onda dodajte slatku pavlaku i po potrebi još otopite da se sve sjediniu tekuću masu.
Sklonite sa vatre i neka se malo prohladi-do 5 minuta. Dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo i vanilin. Mešajte da se sjedini u glatku masu.
Dok je toplo izrađujte kekse, preporučujem da između dlanova oblikujete male deblje valjke..kao prste.


Pecite kratko, oko 10 minuta.




6 comments:

  1. Čim imaju karamel u nazivu, sviđaju mi se... :)

    ReplyDelete
  2. nasmeja me za keksiće, ovo bi se možda dopalo mom malom nećejedu :)

    ReplyDelete
  3. I ja kao Miki...cim je karamel tu sam !!

    ReplyDelete
  4. Zaista zvuče posebno, moram probati...

    ReplyDelete
  5. I ja sam tu, karamel mi je omiljeni ukus :-)

    ReplyDelete
  6. Mmmm, koliko ljubitelja karamela! Javljajte utiske,ako nije problem..

    ReplyDelete