Nešto sam u poslednje vreme poludela za
namazima.
Uh,ovo je tako jednostavno i tako zarazno. Uz
prepečen, topli hleb naročito. Možda ipak kupim i toster, udenuću ga valjda negde u onoj mojoj
maloj kuhinji. Sve se tešim, ne kažu džabe da je kuhinja srce doma...A srce
nikad nije tesno, u njega uvek sve i svako ko zaslužuje može da se mune.
Ah, da, jedina mana ovog namaza...nije
za doručak radnim danom, ako idete na posao...suzdržite se...ako Boga znate...
Sastojci:
- 125 gr maslaca
- 1/3 kašičice soli
- malo bibera
- 1 kašičica limunovog soka
- 1/2 kašičice mlevenog kumina
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kapara
- 1 kašičica peršuna
Priprema:
Ostavite maslac na sobnoj temperaturi da fino omekša. Naseckajte sitno kapare i peršun. Beli luk protisnite kroz onu spravicu za pasiranje. Ubacite sve sastojke u maslac i dooobrooo izmešajte. Pre konzumacije ostavite par sati u frižideru.
:):) ili ako radimo na mestu gde nam neće zameriti miris belog luka, možemo da navalimo.
ReplyDeleteUh opet nešto posebno dobro nam nudis;)
Ha, ha, to jedino ako negde radis sam...npr slikas u svom ateljeu...popravljas kola cuceci po ceo dan u onom cudnom kanalu...hih...Inace, uobrazicu se ako nastavis sa pohvalama...salim se, bas mi je drago...cvatem ja, ako vec nece ovo prolece...
DeleteBeli luk...njam
ReplyDeleteMoj covek, ocigledno...
Delete:)) Ma pravićemo vikendom, onda nema ko da se požali ;) Odličan recept!
ReplyDeletePredivan namaz... a što se tosta tiče hleb možeš ispeći i u rerni ili ako imaš grill tiganj onda staviš hleb pa ga od gore pritisneš nekom šerpom s teškim dnom...pa okreneš stranu... Ja sam uvek za snalaženje, pogotovo kad ima malo prostora za sve "igračkice" ;)
ReplyDeleteE, ovo sa gril tiganjem je sjajno, to cu probati!
Delete