Thursday, April 4, 2013

Namaz sa kuminom i belim lukom


Nešto sam u poslednje vreme poludela za namazima.
 Uh,ovo je tako jednostavno i tako zarazno. Uz prepečen, topli hleb naročito. Možda ipak kupim i  toster, udenuću ga valjda negde u onoj mojoj maloj kuhinji. Sve se tešim, ne kažu džabe da je kuhinja srce doma...A srce nikad nije tesno, u njega uvek sve i svako ko zaslužuje može da se mune.
Ah, da, jedina mana ovog namaza...nije za doručak radnim danom, ako idete na posao...suzdržite se...ako Boga znate...

Sastojci:
  • 125 gr maslaca
  • 1/3 kašičice soli
  • malo bibera
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica kapara
  • 1 kašičica peršuna
Priprema:

Ostavite maslac na sobnoj temperaturi da fino omekša. Naseckajte sitno kapare i peršun. Beli luk protisnite kroz onu spravicu za pasiranje. Ubacite sve sastojke u maslac i dooobrooo izmešajte. Pre konzumacije ostavite par sati u frižideru.




7 comments:

  1. :):) ili ako radimo na mestu gde nam neće zameriti miris belog luka, možemo da navalimo.
    Uh opet nešto posebno dobro nam nudis;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, ha, to jedino ako negde radis sam...npr slikas u svom ateljeu...popravljas kola cuceci po ceo dan u onom cudnom kanalu...hih...Inace, uobrazicu se ako nastavis sa pohvalama...salim se, bas mi je drago...cvatem ja, ako vec nece ovo prolece...

      Delete
  2. :)) Ma pravićemo vikendom, onda nema ko da se požali ;) Odličan recept!

    ReplyDelete
  3. Predivan namaz... a što se tosta tiče hleb možeš ispeći i u rerni ili ako imaš grill tiganj onda staviš hleb pa ga od gore pritisneš nekom šerpom s teškim dnom...pa okreneš stranu... Ja sam uvek za snalaženje, pogotovo kad ima malo prostora za sve "igračkice" ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, ovo sa gril tiganjem je sjajno, to cu probati!

      Delete