Sunday, April 14, 2013

Pileća pašteta sa susamom




Paštete smo uglavnom izbegavali. Osim povremeno „Argete“. Ali posle onog skandala, rešili smo da i njih zaobiđemo. Sada pravimo namaze u kućnoj radinosti.
 Što se pileće paštete tiče, tragala sam za receptom u kome nema pileće džigerice...kažu da je to danas najnezdraviji deo pileta...Ovo ne važi ako imate one  gajene po tzv. organskom principu..ili bar slično tome..a takvi se retko nalaze...Pa, evo...

Sastojci:

  • 1 cela prsa manjeg pileta ( ili još bolje batak i karabatak većeg)
  • 3 kašike majoneza, pune puncijate
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 gr krem sira, omiljenog vama
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 1 kašika pečenog susama ( ili kašičica, ako niste baš fan istog)
  • 1 tvrdo kuvano jaje
  • 1 kiseli krastavac
  • 1 šalot luk, malecak ( može umesto njega čen dva belog luka, ispasirani)
  • so, biber-po ukusu

Priprema:

Meso skuvati...treba nekih 15 -20 minuta. Bujon možete iskoristiti za supu, naravno. Ako je batak varijanta, ukloniti kosti i kožu. Ostaviti da se sasvim ohlade, pa ih isitniti u blenderu sa krem sirom, sitno seckanim lukom, krastavcem, začinima i jajetom. 
Umešati majonez, pavlaku, parmezan i susam.
Ohladiti par sati u frižideru pre konzumacije. Može stajati oko tri dana u frižideru.


4 comments:

  1. Odlicno...domace, bez nezdravih dodataka!

    ReplyDelete
  2. Sjajno...ovo moze da bude odlicna varijanta i za klince..oni obicno ne vole ukus dzigerice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pravu si Marina, odlicno prihvataju ovu pasteticu.

      Delete
  3. Sviđa mi se jako. I link me mnogo zabavio, nisam propratila taj skandal. :-)

    ReplyDelete