Paštete smo uglavnom izbegavali. Osim
povremeno „Argete“. Ali posle onog skandala, rešili smo da i njih zaobiđemo.
Sada pravimo namaze u kućnoj radinosti.
Što se pileće paštete tiče, tragala sam za
receptom u kome nema pileće džigerice...kažu da je to danas najnezdraviji deo
pileta...Ovo ne važi ako imate one gajene
po tzv. organskom principu..ili bar slično tome..a takvi se retko nalaze...Pa,
evo...
Sastojci:
- 1 cela prsa manjeg pileta ( ili još bolje batak i karabatak većeg)
- 3 kašike majoneza, pune puncijate
- 2 kašike kisele pavlake
- 100 gr krem sira, omiljenog vama
- 1 kašika rendanog parmezana
- 1 kašika pečenog susama ( ili kašičica, ako niste baš fan istog)
- 1 tvrdo kuvano jaje
- 1 kiseli krastavac
- 1 šalot luk, malecak ( može umesto njega čen dva belog luka, ispasirani)
- so, biber-po ukusu
Priprema:
Meso skuvati...treba nekih 15 -20
minuta. Bujon možete iskoristiti za supu, naravno. Ako je batak varijanta, ukloniti kosti i kožu. Ostaviti da se sasvim
ohlade, pa ih isitniti u blenderu sa krem sirom, sitno seckanim lukom,
krastavcem, začinima i jajetom.
Umešati majonez, pavlaku, parmezan i
susam.
Ohladiti par sati u frižideru pre
konzumacije. Može stajati oko tri dana u frižideru.
Odlicno...domace, bez nezdravih dodataka!
ReplyDeleteSjajno...ovo moze da bude odlicna varijanta i za klince..oni obicno ne vole ukus dzigerice...
ReplyDeleteU pravu si Marina, odlicno prihvataju ovu pasteticu.
DeleteSviđa mi se jako. I link me mnogo zabavio, nisam propratila taj skandal. :-)
ReplyDelete