Možda ova kombinacija
gambora i graška deluje čudno...ali, verujte, fantastično se slažu...Jedan od
onih ručkova koji se spreme dok si rekao „ ..keks...“
Sastojci:
- 250 gr farfala
- 4 kašike maslinovog ulja
- 25 gr maslaca
- 3 mlada crna luka ( ja sam koristila beli deo)
- 250 gr očišćenih gambora
- 1 konzerva graška ( može i svež ili zamrznut, samo ga prethodno skuvajte i ocedite, oko 250 gr)
- 2 dl belog vina
- so
- 1 kašičica kurkume ( u originalnom receptu prstohvat šafrana)
- mleveni zeleni biber
- pola veze peršuna ( ili mirođije)
Postupak:
U većoj količini
posoljene vode skuvati farfale prema uputstvu sa kesice.
U međuvremenu
zagrejati maslinovo ulje i maslac, kratko propržiti mladi crni luk sitno
iseckan, dodati gambore i grašak i propržiti par minuta.Dodati vino , kurkumu, ,
dobro promešati u kuvati dok se tečnost ne smanji na polovinu. Dodati so,
zeleni biber i oceđene farfale, lagano mešati na vatri još par minuta, dok
farfale ne upiju sav sok. Neposredno pre skidanja sa vatre ubacite seckani
peršun i promešajte.
IZVOR: Italijanska
kuhinja- Male majstorije
Nateraces me da zavolim gambore, extra izgleda, brrr :))
ReplyDeleteJa ih mnogo volim,kao sto se da primetiti...
Delete