Thursday, June 27, 2013

Farfale sa gamborima i graškom



Možda ova kombinacija gambora i graška deluje čudno...ali, verujte, fantastično se slažu...Jedan od onih ručkova koji se spreme dok si rekao „ ..keks...“

Sastojci:
  • 250 gr farfala
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 25 gr maslaca
  • 3 mlada crna luka ( ja sam koristila beli deo)
  • 250 gr očišćenih gambora
  • 1 konzerva graška ( može i svež ili zamrznut, samo ga prethodno skuvajte i ocedite, oko 250 gr)
  • 2 dl belog vina
  • so
  • 1 kašičica kurkume ( u originalnom receptu prstohvat šafrana)
  • mleveni  zeleni  biber
  • pola veze peršuna ( ili mirođije)
Postupak:

U većoj količini posoljene vode skuvati farfale prema uputstvu sa kesice.
U međuvremenu zagrejati maslinovo ulje i maslac, kratko propržiti mladi crni luk sitno iseckan, dodati gambore i grašak i propržiti par minuta.Dodati vino , kurkumu, , dobro promešati u kuvati dok se tečnost ne smanji na polovinu. Dodati so, zeleni biber i oceđene farfale, lagano mešati na vatri još par minuta, dok farfale ne upiju sav sok. Neposredno pre skidanja sa vatre ubacite seckani peršun i promešajte.

IZVOR: Italijanska kuhinja- Male majstorije




2 comments:

  1. Nateraces me da zavolim gambore, extra izgleda, brrr :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ih mnogo volim,kao sto se da primetiti...

      Delete