Thursday, February 7, 2013

Biskviti od suvog grožđa i kima



 Jako volim kim. I  ga tutnem u sva moguća i nemoguća jela. Kada sam u knjižici „ 200 torti i kolača"- Sare Luis naletela na ovaj recept, morala sam odmah da ga isprobam. Fini keksi, pomalo neobičnog, ali nenametljivog ukusa.


Sastojci

200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica kima, samlevena ili izgnječena u avanu
rendana kora pola limuna
80 gr prah šećera
80 gr maslaca
50 gr suvog grožđa
1 jaje, umućeno
1-2 kašike mleka


Postupak


Pomešajte brašno, i prašak za pecivo u činiji. Dodajte kim, limunovu koricu i šećer. Izmešajte, pa dodajte maslac i jaje i umutite. Dodajte kašiku dve mleka da mešavina postane meka, ali ne lepljiva. Stavite suvo grožđe. Umesite.

Razvucite na podlozi posutoj brašnom do debljine oko 5 mm i modlom vadite kekse željenog oblika. Izbockajte viljuškom. 


Pecite u plehu sa papirom, ili u teflonskoj posudi, na temperaturi od 180 C. Dovoljno je 10 minuta. Ohladite na rešetci.



No comments:

Post a Comment