Jako volim kim. I ga tutnem u sva moguća i nemoguća jela. Kada
sam u knjižici „ 200 torti i kolača"- Sare Luis naletela na ovaj recept, morala
sam odmah da ga isprobam. Fini keksi, pomalo neobičnog, ali nenametljivog
ukusa.
Sastojci
200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica kima, samlevena ili
izgnječena u avanu
rendana kora pola limuna
80 gr prah šećera
80 gr maslaca
50 gr suvog grožđa
1 jaje, umućeno
1-2 kašike mleka
Postupak
Pomešajte brašno, i prašak za
pecivo u činiji. Dodajte kim, limunovu koricu i šećer. Izmešajte, pa dodajte
maslac i jaje i umutite. Dodajte kašiku dve mleka da mešavina postane meka, ali
ne lepljiva. Stavite suvo grožđe. Umesite.
Razvucite na podlozi posutoj
brašnom do debljine oko 5 mm i modlom vadite kekse željenog oblika. Izbockajte
viljuškom.
Pecite u plehu sa papirom, ili u teflonskoj posudi, na
temperaturi od 180 C. Dovoljno je 10 minuta. Ohladite na rešetci.
No comments:
Post a Comment