Ovi mafini su u mojoj kući jako često
na meniju za doručak ili večeru. Stvarno su nešto posebno, i potpuno su me
osvojili . Malo drugačiji, izuzetno zdravi, brzi i ukusni.
Vremenom će, nadam se, i ćera početi da ih jede, umesto što ih
jeducka. Da je do nje, stalno bi se vrteli u krug puter i džem, plazma i mleko,
uštipci i palačinci… Hvala TashaNi sa
Coolinarike za ovo malo blago. Recept je neznatno izmenjen u
skladu sa mojim ukusom.
Sastojci:
·
2
jaja
·
2
dl jogurta
·
0,5
dl maslinovog ulja
·
0,5
dl svetlog susamovog ulja
·
1
dl gazirane vode
·
200
gr integralnog brašna od heljde
·
100
gr starijeg sira ( ili fete sečene na sitne kockice)
·
1
prašak za pecivo
·
so
po ukusu
·
semenke
po izboru za posipanje
Postupak:
Umutite jaja sa uljem, dodajte
jogurt i gaziranu vodu, pa uz mućenje i heljdino
brašno sa praškom za pecivo i solju. Na kraju ubacite sir i promešajte.
Sipajte u silikonske modle. Pospite
omiljenim semenkama.
Stavite u rernu zagrejanu na 22o C, pecite 10 minuta, a zatim smanjite na 170 C i pecite još oko pola sata.
Odlični mafini i jako zdravi. :)
ReplyDelete:)
Deletesuper su. sta mislite, kako bi ispali sa kakao i komadicima crne cokolade? da uvalim cerki ensto zdravo na prevaru.:)
ReplyDeleteNisam sigurna, mada ne vidim zašto ne, možda da probate od pola mere. Inače heljda i badem se jako vole, evo linka za jedan sjajan kolač, ja sam ga pravila...postaviću ga i ovde sledeći put.E sad, da li će proći kod klinaca, to je teško predvideti..
Deletehttp://www.coolinarika.com/recept/torta-od-heljdinog-brasna/kako-je-drugima-ispalo/
Ups, ovo je pravi link, izvinjavam se..
Deletehttp://www.coolinarika.com/recept/torta-od-heljdinog-brasna/
Fenomenalni su! Imali smo brzu i ukusnu veceru. A sigurno je i da cu ih jos mnogo puta praviti.
ReplyDeleteHvala. Ovo su stvarno sjajni mafini,i zdravi,drsgo mi je da nalaze svoju publiku.
Delete