Ovo je jedna čorbica od sorte koju spremaju mame.
Diže iz mrtvih. Okrepljuje kao sećanje na detinjstvo i korene. Dakle, nešto iz maminog teftera...
Sastojci:
(ne smeta da poneku povrćku ubacite ili izbacite, po
svom ukusu)
1 praziluk
5 kašika maslinovog ulja
2 šargarepe
1 keleraba, manja
1 krompir, manji
pola šolje kukuruza šećerca ( ja stavljam zamrznuti)
pola šolje passate ...ili domaćeg soka od paradajeza
paškanat i celer
pola veze peršuna
so i biljni začin
2 kašike senfa
2-3 kašike gustina ( zavisi koliko volite gusto da vam
bude)
1,5 l vode
Postupak
U šerpi na maslinovom ulju propržite praziluk naseckan
na kolutove. Dodajte senf i kratko propržite, pa nalijte vodu. Ubacite rendanu
šargarepu, sitnije seckanu kelerabu i krompir, kao i ceo paškanat i celer. Začinite. Kada
proključa, smanjite, poklopite i na laganoj vatri kuvajte 3o minuta.
Nakon toga dodajte kukuruz šećerac, gustin razmućen u
pasati. Kuvajte još 15 minuta. Sklonite sa vatre, pa ubacite seckani peršun (
izbacite paškanat i celer) i ostavite poklopljeno do služenja.
Super corbica, i ja cesto spremam razne kombinacije narocito za mog malca :)probacu i tvoj mix, samo neznam zbog senfa da li smem za dete?
ReplyDeleteSenf mozes da smanjis, svakako. Ne znam koliko je dete, nije bas za bebe ovako sa senfom, ali vec od godinu moze...
Delete