Ako uopšte ima nekoga ko do sada nije probao ovaj sjajan Milkicin recept, krajnje je vreme da to uradi. Jedna od najzaraznijih grickalica IKAD.
Zapazila sam ga na
prvo čitanje. Gricnula ga na okupljanju na Adi....da me nije bilo sramota
verovatno bih maznula celu kutiju, sakrila se iza nekog drveta i sve sljuštila
sama...Ali bilo me, pa sam sebi obećala da ću ih sigurno praviti, i evo konačno napravila, i to duplu meru. Tako ću i da je zapišem. Nego,
opet sam ostala kratkih rukava...imali smo neko porodično okupljanje... sve su
mi pojeli... dok si rekao kreker...baš sve...
Svež ruzmarin je
obavezan.
Sastojci:
- 250 gr omekšalog maslaca
- 450 gr kačkavalja ( ja sam stavila trapist „Prezident“)
- 380 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 120 gr seckanih oraha ( malo sam ih prepekla na teflonu prethodno)
- 2 pune kašičice seckanog svežeg ruzmarina
Postupak:
Mikserom umutiti
maslac, ruzmarin i kačkavalj rendan na sitno.
Dodati brašno, so i
orahe i nastavcima za mešenje mutiti da se sjedini. Doraditi malo rukom.
Podeliti testo na
četiri dela, pa od svakog napraviti manji valjak, uviti ih u foliju i ostaviti
u frižider bar sat ili u zamrzivač na pola sata.
Rernu zagrejte na 160
C. Isecite krekere na debljinu od pola
cm do 1 cm i ređajte na pleh obložen papirom.Pecite bar 20 minuta, dok malo ne
požute.
Fina kombinacija ; vise volim slane keksice - bolje idu uz vino ;-)
ReplyDelete