Sastojci:
230 gr taljatela
30 gr pinjola
2 kašike maslinovog
ulja
50 gr šalota ( ja sam
stavila praziluk)
2 čena belog luka
80 ml belog vina
150 ml pavlake za
kuvanje
1 kašika soka od
limuna
rendana kora od 1
limuna
2 kašike ( ili već po
ukusu) sitno seckane sveže mirođije, grančica timijana
100 gr dimljenog
lososa
crni biber, so
Postupak:
Na tiganju, na srednjoj vatri, tostirajte pinjole uz
mešanje, do zlatno braon boje. Ostavite sa strane.
U slanoj vodi
skuvajte taljatele, prema uputstvu sa pakovanja.
Dok se taljatele
kuvaju, spremite sos - u posudi , na
srednjoj temperaturi, na 2 kašike maslinovog ulja kratko propržite seckani praziluk
i losos. Dodajte vino,sok od limuna, polovinu rendane kore limuna,so,povećajte
temperaturu i krčkajte dok ne usahne na pola. Neće dugo trajati. Dodajte
pavlaku za kuvanje i još malo prokrčkajte.
Kada su taljatele
gotove procedite ih i dodajte u posudu sa sosom.Dodajte pinjole i mirođiju.
Svaku porciju ukrasite grančicom timijana i pospite sveže mleven biber.
Ovo su mere za
otprilike tri porcije, sasvim fine.
Izgleda veoma primamljivo na fotkama, mmmmm...!:))
ReplyDeleteDivni sastojci; takav obrok bih rado imala za veceru!
ReplyDeleteZanimljivo, ovo bi mogla uskoro probati, moze posluziti trenutno u postu :)
ReplyDelete