Saturday, August 10, 2013

Pene u kremastom umaku




Brzo, jednostavno, ukusno.

Sastojci:

1 mala glavica luka
100 gr pancete
300 gr šampinjona
2,5 dl pavlake za kuvanje
100 gr sira“ Brie“ ( preporučujem njega, mada može bilo koji kačkavalj)
300 gr   testenine tipa pene( ili šta već volite)
šaka svežeg bosiljka
šaka svežeg peršuna
so, zeleni biber

Priprema:

Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.
Luk iseckajte na polumesece, ne mnogo sitno i propržite na dve-tri kašike maslinovog ulja. Dodajte mu sitno seckanu pancetu, malo propržite, pa dodajte šampinjone seckane na listiće. Posolite. Dinstajte dok šampinjoni ne budu gotovi i tečnost ne usahne.
Dodajte pavlaku za kuvanje i rendani sir. Kuvajte sve skupa da se dobro poveže i sir istopi.
Dodajte peršun i bosiljak, te biber i sklonite sa vatre.
Kuvanu testeninu dodajte u umak i dobro izmešajte.
Poslužite odmah.




8 comments:

  1. E, ja ovakve stvari baš obožavam !
    Pre nekoliko dana sam imala peh sa testeninom, spremala sam neki sos sa kokosom i soja sosom ali sam se previše opustila i zaboravila da baš i nemam iskustva u začinjavanju takve hrane i na kraju je sve ispalo sasvim bljutavo.
    Neko vreme neću da eksperimentišem :-P ovaj recept je odličan i bar čovek zna zasigurno da će imati ručak :-P.

    ReplyDelete
  2. odličan izbor namirnica i lako letnje jelo koje se brzo priprema :D

    ReplyDelete
  3. Kada sam počela da čitam recepte, prije nego što sam počela da kuvam, pitala sam se šta su to pene. Moram priznati da mi je trebalo dooosta godina da shvatim da ne postoje samo makaroni i špagete, nego da svaki oblik ima svoje ime.
    Predložila sam te za igricu, nije strašna kao što na prvi pogled izgleda http://kradljivacrecepataiideja.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju.html.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj, Vela, već sam odgovarala tri puta...malo sam se umorila...ne zameri ako ne učestvujem ovaj put..

      Delete
  4. Mmmm, pasta moze uvek pogotovo kad je ovako fino spremljena!:)))

    ReplyDelete
  5. I ova kombinacija testenine je super, hvala Mirjana, ti si bas vredna, ja sam zatajila sa receptima, mama me razmazila sa svojom kuhinjom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uskoro se okoncava moje porodiljsko bolovanje, pa kuvam kao nikad, sve u strahu da cu spasti samo na supe u kesici kada me obaveze pritisnu. Gurman u meni je vrlo tuzan...pa gleda da do tada pojede sve sto moze...Aaaa, mamina kuhinja...razumem te potpuno, i ja ponekad nesto narucim....

      Delete