Ako izuzmemo poneki
iskorak, za vrelih dana živimo na salatama. Još jedan biser iz knjige „Istanbul“Rebecce Seal. Tako jednostavno, a neodoljivo.
Sastojci:
- 1 veća cukini tikvica
- nepuna kašika maslinovog ulja
- 150 ml grčkog jogurta(„ Dukatos“)
- 1 čen belog luka
- 1 mladi crni luk( može umesto njega jedan maleni šalot ili srebrenjak, ili crni malo stariji...)
- šaka oraha, tostiranih
- so
- malo zelenog bibera(opciono)
- malo sveže mirođije bi takođe dobrodošlo(opciono)
Postupak:
Krupno narendajte
cukini, istisnite šakom tečnost,malo posolite i prodinstajte na maslinovom ulju
10-ak minuta, uz povremeno mešanje.Ostavite da se ohladi.
Pomešajte dinstani
cukini sa grčkim jogurtom, belim lukom protisnutim kroz presu,jako sitno
seckanim lukom. Dodajte tostirane orahe, malo zgnječene ili iseckane na
krupnije.Dosolite ako treba i po želji dodajte malo zelenog bibera i sveže
mirođije. Ohladite.
Ja bi ladno mogla na salatama da živim!
ReplyDeleteAko si za igru, ovo je moja pozivnica, a pravila su ovde:
http://pekarica-suzyca.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju.html
Pozz...
Zvuci zanimljivo; svidja mi se sto je s jogurtom, a orasi sigurno daju 'hrskavu' notu.
ReplyDeleteZdravo nominovala sam te za igricu. Pitanja su na http://kadjakuvam.blogspot.com/2013/08/igrica.html.
ReplyDeleteMmmm, odlično zvuči! Jako mi se sviđa kombinacija oraha sa tikvicama. I ja se slažem da bi mirođija bila divan dodatak.
ReplyDelete