Ima pažljivih, divnih
ljudi..ima, ima...pojave se kada se najmanje nadate da vam ulepšaju dan.
Pre izvesnog vreme zove
me muž s posla...
“ Dobila si poklon...“
„?!“
..i sad je meni teško
da vam objasnim moju radost...mislim, možda je nekom čudno..ali...PUUUNA GAJBA
ORGANSKOG POVRĆA...meni je to otprilike isto ono što su za Carrie Bradshaw neke fine Jimmy Choo ili
Manolo Blahniks gilje. Fetiš (dooobroo, nisam baš igrala oko nje...ali, malo je
falilo).
Šta da vam kažem, morao
je odmah da mi je doveze (gde da takvo blago vene ceo dan u kancelariji).
I danima smo svašta fino pravili....pa i ovu
pitu.
Inače, griz od prosa
sam sasvim slučajno otkrila, tražeći neke alternative za pravljenje dečjih
kašica u jeku "alfatoksin afere"...pokušavajući da izbegnem uobičajenu palentu. I super je
stvar. Uz griz od pirinča i griz od
heljde za bebca nije bilo zime...A sad mu već valja naći širu primenu...
Original
recepta je samo sa pšeničnim grizom (isto je jako ukusno), ali sam ja probala
ovu varijantu, i baš je dobro...proso daje neki orašasti šmek koji super ide u
ovoj kombinaciji...
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 čaša kisele pavlake
- 0,5 čaše maslinovog ulja
- 125 gr pšeničnog griza
- 125 gr griza od prosa
- 1 veća tikvica, rendana na krupno
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli
- origano (ili mirođija)
- susam za posip
Priprema:
Umutite jaja sa
pavlakom, maslinovim uljem, pa umešajte rendanu tikvicu . Dodajte obe vrste
griza u koji ste umešali prašak za pecivo, so, i začin.
Ulijte u posudu
podmazanu maslacem i pospite susamom.
Peče se na 200 C oko
pola sata.
IZVOR: časopis Kuvati
srcem
Uh ... pocrvenela sam, ... још веће је задовољство ако неког можеш обрадовати, ... срећа наша да су мужеви послушни, хихихи
ReplyDeleteА пита је дивна, ће пробам :)
Hihihi... fantastičan uvod! :) I zanimljiva pita :)
ReplyDeleteI ja bih se isto toliko obradovala takvom poklonu!!! :) Divan gest! :)
ReplyDelete