Saturday, July 13, 2013

Ćufte od kukuruza i tikvica



Sastojci:
( šolja od 230-250 ml)
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 šolje krupno rendanih tikvica, malo nabijene
  • 1,5 šolje zrna kukuruza šećerca, prethodno skuvan
  • 2 jaja
  • 1 šolja mleka
  • ¼ šolje istopljenog maslaca
  • 1 šolja krupno rendanog kačkavalja
  • kašičica šećera
  • pola kašičice kumina
  • kašičica i po soli
  • biber
Postupak:
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, kuminom,šećerom, solju i biberom.
U drugoj posudi izmutite jaja, dodajte im mleko i istopljen maslac. Ovu smesu ulijte u smesu sa brašnom, dobro izmešajte, pa dodajte rendane tikvice , kuvani kukuruz ( ja koristim smrznuti „ Frikomov“),i rendani sir. Opet dobro izmešajte.
Pržite na vrelom ulju po punu kašiku smese, sa obe strane dok ne porumene. Izvadite na salvetu da upije višak masnoće.
Odlično idu uz tzatziki salatu, tako mogu predstavljati ceo obrok.




4 comments:

  1. Joj , što lepo izgledaju. Divno su uklopila sir i kukuruz. Ja inače obožavam kukuruz. Moj čika sa pijace je posadio neku slatku novu sortu, davim se u njemu. Mogla bih sa njim da probam.
    A šta mišliš kako bi bilo da deo brašna zamenim ovsenih pahuljicama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi moglo, tikvice dosta vode puste, ali ne neka veća količina...možda da probaš za početak pola šolje pahuljica, 1,5 šolje brašna, pa ako prođe da povećaš. Eee, imaš i čiku na pijaci...mene još niko nije baš kupio da se vežem za njega...a i menjam pijace..

      Delete
  2. Mmmm,....zvuci primamljivo i interesantno!

    ReplyDelete