Sastojci:
( šolja od 230-250
ml)
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 šolje krupno rendanih tikvica, malo nabijene
- 1,5 šolje zrna kukuruza šećerca, prethodno skuvan
- 2 jaja
- 1 šolja mleka
- ¼ šolje istopljenog maslaca
- 1 šolja krupno rendanog kačkavalja
- kašičica šećera
- pola kašičice kumina
- kašičica i po soli
- biber
Postupak:
Brašno pomešajte sa
praškom za pecivo, kuminom,šećerom, solju i biberom.
U drugoj posudi
izmutite jaja, dodajte im mleko i istopljen maslac. Ovu smesu ulijte u smesu sa
brašnom, dobro izmešajte, pa dodajte rendane tikvice , kuvani kukuruz ( ja
koristim smrznuti „ Frikomov“),i rendani sir. Opet dobro izmešajte.
Pržite na vrelom ulju
po punu kašiku smese, sa obe strane dok ne porumene. Izvadite na salvetu da upije
višak masnoće.
Odlično idu uz
tzatziki salatu, tako mogu predstavljati ceo obrok.
Ovo izgleda baš super!
ReplyDeleteJoj , što lepo izgledaju. Divno su uklopila sir i kukuruz. Ja inače obožavam kukuruz. Moj čika sa pijace je posadio neku slatku novu sortu, davim se u njemu. Mogla bih sa njim da probam.
ReplyDeleteA šta mišliš kako bi bilo da deo brašna zamenim ovsenih pahuljicama?
Mislim da bi moglo, tikvice dosta vode puste, ali ne neka veća količina...možda da probaš za početak pola šolje pahuljica, 1,5 šolje brašna, pa ako prođe da povećaš. Eee, imaš i čiku na pijaci...mene još niko nije baš kupio da se vežem za njega...a i menjam pijace..
DeleteMmmm,....zvuci primamljivo i interesantno!
ReplyDelete