Moja radoznala
priroda voli gastronomska putovanja.
Čine nas ona boljim i duhovno bogatijim bar koliko i prava. Pomažu ,nekako izokola, da razbijamo predrasude i širimo horizonte pomerajući granice svoga uma.
Čine nas ona boljim i duhovno bogatijim bar koliko i prava. Pomažu ,nekako izokola, da razbijamo predrasude i širimo horizonte pomerajući granice svoga uma.
Nikako ne volim
ukopavanje. U bilo čemu. Kažu da je ukopavanje početak starenja. A o predrasudama da i ne govorim. Iz predrasuda, prostote i gluposti dolaze sva zla ovoga sveta.
Naravno, uvek se ja
sa radošću i ponosom vratim domu svome, korenima, poznatim mirisima , ukusima i
sokovima. Da sve to još više volim.
No, evo sad bih opet
malo da lutam.
Hvala „Amazonu“ te nismo ograničeni na ovdašnji ne mnogo
kvalitetan a uglavnom preskup izbor gastronomske literature. Tako,eto, dođoh i do knjige „ Istanbul“-recipes from the heart of Turkey, Rebecce Seal...eh, kako neki ukusi bude sećanja...za početak jedna
obično neobična salatica odatle...
Sastojci:
- 150 ml grčkog jogurta „ Dukatos“
- 1 veći čen belog luka
- 2 kašike tahinija ( paste od susama)
- 1 kašika limunovog soka
- 200 gr mlade šargarepe
- morska so
Priprema:
Narendajte šargarepu
na krupnije rende.
Pomešajte jogurt,
tahini, limunov sok,so. Izgnječite u ovo beli luk. Lagano umešajte rendanu šargarepu.
Stavite na hladnom do
služenja, bar pola sata.
No comments:
Post a Comment