Friday, March 29, 2013

Namaz od maslina i sira ( Olive and cheese pate)



Jedan njami namaz. Jak je, mackajte ga štedljivo, obavezno na dobar, crni hleb. I ne zaboravite..vince.

Sastojci:

  • 4 veća čena belog luka
  • 120 gr sira Brie
  • 90 gr crnih maslina (bez koštica)
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 0,5 čaše kisele pavlake
  • zeleni biber
  • pola malog lista lovora

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 C. Čenove belog luka ( cele i neoljuštene) nakapajte sa par kapi maslinovog ulja, zajedno sa pola listića lovora čvrsto umotajte u alu-foliju i pecte oko 30 minuta. Otvorite foliju i ostavite da se ohladi. Iscedite iz ljuske u blender.
Dodajte masline i  maslinovo ulje, pa dobro  izblendajte.
Zatim dodajte sir Brie usitnjen dobro viljuškom , zeleni biber, i pola čaše kisele pavlake. I ponovo dobro izblendajte.
Prebacite u posudu  i ostavite poklopljeno par sati u frižideru pre služenja da se ukusi prožmu.
 



2 comments:

  1. Wow, kakvo savršentvo ukusa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inspirisao me onaj tvoj namaz od kamembera...hih...

      Delete