Tuesday, March 26, 2013

Super brze kiflice sa integralnim brašnom


Ove kiflice su gotove za tili čas, možete ih uraditi onako, baš usput. Nikakav problem napraviti.  A ukusne i meke. Zašto da vam deca jedu u pekari, kada mogu i ovo, a  svakako ćete bar znati  šta je unutra.

Sastojci:
  • 300 gr sira ( može bilo koji, čak i onaj Ella sa 0 % masti)
  • 2 jaja
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 8 kašika mleka
  • 250 gr mekog brašna
  • 250 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika začina za hleb (mešavina mlevenog anisa, komorača, kima i korijandera)
  • 1 puna kašičica soli
  • jogurt za premazi i laneno seme za posipanje 
Postupak:

Sve sastojke stavite u posudu i zamesite testo, mekano, ali da se ne lepi za ruke.
Podelite testo na 3 dela, od svakog razvaljajte krug, pa svaki krug podelite na po 8 trouglova, i urolajte kiflice.

Kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, ostavite da odstoje oko pola sata, taman dok se rerna zagreje na 200 C.

Premažite  jogurtom, pospite lanenim semenom i pravac rerna. Ne peku se dugo nisam se setila da premerim, oko 20 minuta otprilike.


Što se mešavine začina za hleb tiče, gotovu imate u DM-u( Alnatura), 2 kesice od po 10 gr su nešto malo preko 100 din. A možete napraviti i sami tako što ćete u fini prah samleti jednake količine navedenih začina, ili već po ukusu…Daje sjajan šmek pecivu i hlebu.



7 comments:

  1. Super su ove kifle, a najbolje sto su brze :)

    ReplyDelete
  2. Kiflice svi vole i nikad ih dosta...Tvoje divno izgledaju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jasna, skroz se slazem-nikad ih dosta...

      Delete
  3. Kiflice, obožavam. Nisam nikad pravila sa inetgralnim brašnom, moram priznati da si me baš zaintersovala sa onim gotove za tili čas:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ondak ti je moj topal savet da izvolis probati...

      Delete
  4. Pa ovo su sjajne kiflice "za pocetnike"...em zdravo - em jednostavno !
    Zabelezeno...
    Pozdrav,
    Marina

    ReplyDelete