Ovaj hleb mi se izuzetno dopao. Jednostavan, blago slatkast, punog ukusa, mek, i ne gubi svežinu ni sledećeg dana. Obično se pri izradi peciva i hleba brašno od spelte meša sa pšeničnim ili drugim vrstama brašnima. Ovaj hleb je dokaz da isto nije neophodno da bi se dobio savršen rezultat.
Sastojci:
- · 500 gr integralnog brašna od spelte( pir, krupnik, dinkel)
- · 250 ml tople vode, po potrebi dodati još malo
- · 0,5 dl maslinovog ulja
- · 1 kašika meda
- · 1 kašičica soli
- · 1 kesica suvog kvasca( prati uputstvo sa kesice, što se tiče količine brašna u odnosu na količinu kvasca)
Postupak:
Sjedinite mešanjem
brašno, so i kvasac. Dodajte med, ulje i
postepeno dolivajte toplu vodu pa umesitie mekše testo.
Ostavite da naraste oko
sat vremena.
Premesite, prebacite u pleh za pečenje obložen papirom, zasecite
unakrst malo dublje i ostavite još oko 40 minuta.
Pecite na 180C oko 40 minuta.
Uz njega možete
poslužiti ovaj namaz od tunjevine.
Odličan kruh, i ja se spremam kupiti pirovo brašno i napraviti kruh, probati ću u ovoj verziji bez mješanja sa drugim vrstama brašna.
ReplyDeleteBas je lijep hljeb,pravim veceras ponovo:)
ReplyDeleteSuper je!
ReplyDeleteHleb je izvrstan, potrosili smo ovseni tako je danas ovaj na redu.Pozdrav
ReplyDelete