Jedan
njami namaz. Jak je, mackajte ga štedljivo, obavezno na dobar, crni hleb. I ne
zaboravite..vince.
Sastojci:
- 4 veća čena belog luka
- 120 gr sira Brie
- 90 gr crnih maslina (bez koštica)
- 30 ml maslinovog ulja
- 0,5 čaše kisele pavlake
- zeleni biber
- pola malog lista lovora
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 C. Čenove belog
luka ( cele i neoljuštene) nakapajte sa par kapi maslinovog ulja, zajedno sa
pola listića lovora čvrsto umotajte u alu-foliju i pecte oko 30 minuta.
Otvorite foliju i ostavite da se ohladi. Iscedite iz ljuske u blender.
Dodajte masline i maslinovo
ulje, pa dobro izblendajte.
Zatim dodajte sir Brie
usitnjen dobro viljuškom , zeleni biber, i pola čaše kisele pavlake. I ponovo
dobro izblendajte.
Prebacite u posudu i ostavite poklopljeno par sati
u frižideru pre služenja da se ukusi prožmu.
Wow, kakvo savršentvo ukusa!!!
ReplyDeleteInspirisao me onaj tvoj namaz od kamembera...hih...
Delete