Ove kiflice su gotove za tili čas, možete ih uraditi onako,
baš usput. Nikakav problem napraviti. A
ukusne i meke. Zašto da vam deca jedu u pekari, kada mogu i ovo, a svakako ćete bar znati šta je unutra.
Sastojci:
- 300 gr sira ( može bilo koji, čak i onaj Ella sa 0 % masti)
- 2 jaja
- 8 kašika maslinovog ulja
- 8 kašika mleka
- 250 gr mekog brašna
- 250 gr integralnog pšeničnog brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika začina za hleb (mešavina mlevenog anisa, komorača, kima i korijandera)
- 1 puna kašičica soli
- jogurt za premazi i laneno seme za posipanje
Postupak:
Sve sastojke stavite u posudu i zamesite testo, mekano, ali da
se ne lepi za ruke.
Podelite testo na 3 dela, od svakog razvaljajte krug, pa svaki
krug podelite na po 8 trouglova, i urolajte kiflice.
Kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, ostavite da odstoje oko
pola sata, taman dok se rerna zagreje na 200 C.
Premažite jogurtom, pospite
lanenim semenom i pravac rerna. Ne peku se dugo nisam se setila da premerim, oko 20
minuta otprilike.
Što se mešavine začina za hleb tiče, gotovu imate u DM-u(
Alnatura), 2 kesice od po 10 gr su nešto malo preko 100 din. A možete napraviti
i sami tako što ćete u fini prah samleti jednake količine navedenih začina, ili
već po ukusu…Daje sjajan šmek pecivu i hlebu.
Super su ove kifle, a najbolje sto su brze :)
ReplyDeleteKiflice svi vole i nikad ih dosta...Tvoje divno izgledaju!
ReplyDeleteHvala Jasna, skroz se slazem-nikad ih dosta...
DeleteKiflice, obožavam. Nisam nikad pravila sa inetgralnim brašnom, moram priznati da si me baš zaintersovala sa onim gotove za tili čas:)
ReplyDeleteOndak ti je moj topal savet da izvolis probati...
DeletePa ovo su sjajne kiflice "za pocetnike"...em zdravo - em jednostavno !
ReplyDeleteZabelezeno...
Pozdrav,
Marina
: )
Delete